Sådan ser æblerne på mit lille selvsåede æbletræ ud.
Der var lidt forskel på, hvor rødfarvede æblerne var – her to lidt lyse æbler.
På denne gren var æblerne med mere rødfarvning.
Det kunne jo være sjovt at vide, hvem der er forældre til disse æbler. Men det er lidt gætteværk, da der er nok ca. 20 sorter inden for bestøvningsafstand.
Min egen sort i blomst i maj. Blomsterne ligner på Golden Delicious blomster, den blomstrede meget sent og samtidig med Golden Delicious, og bladene har samme sarte grønne farve og udtryk. Derfor gætter jeg på, at der er et slægtskab med den.
Clara efterlyste et billede af, hvor stor æbletræet er. Desværre står det et sted, hvor det er svært at fotografere. Her ses det i midten bag ved de smukt gule aspargesplanter. Det har et par sidegrene.
Jeg har ventet på det i snart mange år – de første æbler på et selvsået æbletræ i min have. Jeg har jo læst om, hvordan mit yndlingsæble Filippaæblet dukkede op i en fynsk have. Jeg har selvfølgelig gået med et lille håb om, at det lille træ ville give nogle helt fantastiske æbler.
Sidste år var der få blomster, men der blev ingen æbler. I år var der mange blomster, og der blev ansat en halv snes æbler. Ud fra blomster, blomstringstidspunkt og blade har jeg en ide om, at den ene af forældrene er Golden Delicious.
Det er i hvert fald et meget sent æble. Det er senere modent end både Golden Delicious og Jonagold. Derfor er det først blevet plukket for et par dage siden. Og æblerne ser fine ud, ingen skurv. Så objektivt godt, for jeg vil gerne have et gemmeæble mere.
Hvordan smager det så? For en måned siden var det pivende surt og helt uspiseligt. Det er stadig et meget syrligt æble efter min smag, men det er som sagt slet ikke modent endnu, det er helt grønt. Men min mand, som er til syrlige æbler, har spist et med velbehag, og mener at det bliver rigtig godt. Så jeg har stadig håbet om, at det bliver er dejligt spiseæble. Det er i hvert fald sprødt og saftigt.
Lige nu står de en lille kasse med 16 æbler til eftermodning – og vi venter med spænding på at smage igen om 1–2 uger.
Der er skrevet 9 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.
Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.
Du er ikke logget ind. Log ind