I år blev udbyttet to kurve med valnødder, som nu er tørret færdig og skal sættes køligt.
Valnødderne blev samlet op dagligt i en tør periode, og de fleste er tørret uden rengøring.
Knækkede valnødder i en meget fin kvalitet her i 2008.
Det har været en fantastisk sommer til valnødder. Aldrig har min valnøddehøst været bedre. Hvis sommeren er dårlig – f.eks. sidste sommer, så danner mit valnøddetræ en masse nødder, hvor skallen har småhuller, og en del nødder er dårligt udviklede.
Men i år er de ikke kun flotte, men der er også mange af dem. Og det har været nemt at tørre dem, da de fleste faldt ned på tørre dage, og vi var virkelig gode til at samle dem op mindst en gang om dagen. Mange af dem er i år blevet tørret helt uden vask.
Nu er de færdigtørrede – de sidste 14 dage har de stået til eftertørring på en hylde ved siden af oliefyret. De står nu i kurve ovenpå et klædeskab, hvor der er køligt, og hvor de er i fred for mus.
Hvis vi ikke frådser, er der hele det næste år de 3 nødder, som vi hver dag bruger til frokost. Knækkede valnødder ovenpå et halvt stykke rugbrød med økologisk danablue, det er mad med smag.
Jeg synes, at vore valnødder smager meget bedre end dem, som vi køber. De købte er oftest meget fedtholdige og smager ikke af ret meget – heller ikke de økologiske. Er det kun os, som har den oplevelse?
Jeg ved ikke, hvilken sort, vores valnøddetræ er, men det er i sin tid købt podet i en planteskole. Træet fik jeg i efteråret 1979 af min svigerfar, så han får en kærlig tanke hvert efterår, når jeg samler nødder op.
Du er ikke logget ind. Log ind