Tomatskiver af Bell Star

Det her er de tomatskiver af sorten Bell Star, som blev tørret og endte på æggekagen på næste billede.

Æggekage med asparges og tørrede tomater

Jeg lagde de semidry tomatskiver ovenpå æggekagen – det ser da flot og indbydende ud.

Tørrede blommetomater

Bakkerne er helt fyldt ud med overskårne små blommetomater, men tomater skrumper meget ind under tørringen.

Tørrede tomater

Poser med semidry tomater – de fylder ikke så meget. De blev opbevaret i fryseren.

I år skal der tørres flere tomater

Karna Maj, 14. juni 2017

I år har jeg takket være min drivtunnel endnu flere tomater på vej. De første er begyndt at blive lysgrønne. Mon der bliver modne tomater til sankthans som sidste år?

De første skal selvfølgelig spises og nydes, men så snart der kommer flere, end vi kan spise -og det sker i år, så starter jeg med at tørre tomater.

Sidste år tørrede jeg en masse af de små søde cherry- og blommetomater. De smager fantastisk tørrede.

Nogle af dem blev tørret helt til at spise som slik. Vi har lige spist de sidste. Jeg havde gemt dem her til foråret, hvor æblerne slap op. Normalt spiser vi i hele vinterhalvåret hver et halvt æble som afslutning på vores frokost. I den sidste gode måneds tid har vi i stedet for fået en lille portion tørrede tomater. Det vil vi gerne have i hele vinterhalvåret – men så skal der tørres virkelig mange tomater i løbet af sommeren.

Resten af de tørrede tomater blev kun tørret til semidry og brugt i salater.

Jeg havde også prøvet at tørre nogle af min madtomater – men de smager ikke helt så fantastisk. Men lagt oven på en æggekage gør de en forskel – ikke mindst farvemæssigt.

Læs mere om:

Der er skrevet 12 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Send adgangskode

Indtast venligst din e-post-adresse – dine adgangsoplysninger vil blive sendt til adressen.

E-post-adresse:

Du er ikke logget ind.  Log ind