Græsk salat, hvor alle grøntsager er hjemmedyrkede.

August og september

Hanne Tindal Madsen, 1. oktober 2017

August og september stod i regnens tegn. Så meget, at man indimellem var ved at opgive, da ukrudtet har været fuldstændig ustyrligt i år. Men så kunne man da heldigvis kigge til køkkenhaven og blive glad igen.

Jeg har haft den bedste bønne-, ærte-, kartoffel og løghøst siden jeg fik lavet køkkenhaven i tidlig forår 2014. Og kålhøsten ser også fin ud, bare nu ikke stormen på mandag ødelægger dem. Samt rodgrøntsagerne gulerod, pastinak, rødbeder, persillerødder, selleri og skorzonerrødder.

Drivhuset har ikke været så godt, men det var min egen skyld, da jeg ikke havde holdt ordentlig øje, og mine kasser derfor var løbet tør i slutningen af juni. Det kom ihvertfald tomatplanterne sig aldrig helt over.

Vi er endelig ved at lægge fliser i indgangen til fordøren og jeg er igennem det meste ukrudt for anden gang. Der er ordnet og gødet jordbærbede og etableret nyt 1. års bed. Der er gødet bærbuske og tyndet sommerhindbær.

I efterårsferien skal de sidste høstes, bortset fra det som skal overvintre i jorden (grønkål, porrer og gulerødder), jorden i køkkenhaven skal have champost og overdækning af blade, plantetoppe og økologisk halm.

Og så er der købt ind til at lave permanent hegn rundt om de højeste stauder på mine højbede, så de ikke vælter i forsommmeren som i år.

Du er ikke logget ind.  Log ind